Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лена Бориславова: Битката е за това дали в четвъртък ще се събудим с облекчение, или с желание за емигриране

22 юни 2022, 10:40 часа • 5591 прочитания

Началникът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, обяви с публикация във Facebook, че отборът на „Промяната“ е единен преди вота на недоверие тази вечер. Тя допълва, че е болна от грип, но не уточнява какъв точно.

Бориславова припомни битките на кабинета „Петков“ през последните 6 месеца и добави, че борбата е „за цялата държава“. „Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение, или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се “уредим” по-добре или поне ще “накажем” тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието… Да успокоя “доброжелателите”, #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога! П.С. А щом се възстановя от грипа, с радост ще застана отново до този отбор от смели и борбени хора!“, пише тя.

Началникът на политическия кабинет на премиера припомни как през май 2021 г. Петков – в качеството си на служебен министър на икономиката – е започнал битката за държавната Банка за развитие, която под ръководството на ГЕРБ „раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели“. През юли 2021 беше вписан новият Надзорен съвет на БНР, но чак през януари тази година старите членове бяха отписани от Търговския регистър след дълга съдебна сага.

„Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия. 12 месеца… Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България. А сега си представете битката за цялата държава… 6 месеца?! Дали? Едва ли“, пише Бориславова.

„Междувременно… по казуса с 8-те придворни компании и ББР: Старите големи кредити на въпросните 8 компании - е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв. Наказани няма… Прокуратурата се е самосезирала, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката“, допълва тя.

Бориславова атакува и „жълтите медии на ГЕРБ и ДПС“, които по думите ѝ - ревностно участват в битката от ден едно. „През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!“, пише тя.

И завършва: „Ще довършим битката за Капитан Андреево. И всички следващи“.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес