Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лечева за "Арена София": Бях неприятно изненадана

10 октомври 2022, 13:38 часа • 2871 прочитания

Бях неприятно изненадана. Това уточнява министърът на младежта и спорта Весела Леева във връзка с въпроси от медиите за договора за генерално спонсорство на „Арена София“. Информацията от спортното министерство идва след като стана ясно, че емблематичната зала "Арена Армеец" има ново име. Това се случи след като Националната спортна база и ЗАД "Армеец" прекратиха договора си по взаимно съгласие. Съоръжението вече се нарича "Арена София". "Арена София“ е новото име на най-голямата многофункционална спортна зала в България.

„Благодаря на генералния спонсор на залата за добрата съвместна работа до момента и средствата, които в продължение на 11 години е инвестирал за развитието й. Бях неприятно изненадана, че договорът е бил прекратен, като очевидно не е направен опит да бъде продължено сътрудничеството, нито да се пристъпи своевременно към намирането на нов генерален спонсор. Надявам се, че водещи компании от България ще последват световния пример и ще дадат името си за най-голямата зала у нас, като по този начин ще допринесат за развитието на българския спорт и култура“, коментира министър Лечева.

От министерството допълват още, че новото ръководство е започнало активна работа за намирането на нов генерален спонсор. Вече са проведени разговори с потенциални бъдещи партньори. 

ОЩЕ: Весела Лечева сменя шефовете на тотото, Йордан Йовчев влиза в УС на Националната спортна база

Министерство на младежта и спорта обясняват създалата се ситуация и уточняват, че договорът за генерално спонсорство е подновен през 2017 г. Той е сключен за срок от 6 години, с действие от 19 юли 2017 г. до 19 юли 2023 г., като размерът всяка година се индексира с годишния инфлационен индекс, определен от Националния статистически институт. Договорът е сключен без възможност за едностранно прекратяване. Стойността му е обект на търговска тайна.

От съобщението става ясно още, че с анекс от 2 август 2022 г. и считано от 1 юли 2022 г. бившият изпълнителен директор на Националната спортна база ЕАД е позволил прекратяването на договора за генерално спонсорство по взаимно съгласие.

От министерството обръщат внимание, че определеното от Весела Лечева ръководство на "Национална спортна база" ЕАД встъпва в управление на дружеството от 30 август. С писмо от изпълнителния директор на дружеството Светослав Русинов, министър Лечева е уведомена, че още на 2 август 2022 г. е прекратен договорът за генерално спонсорство на Многофункционалната спортна зала „Арена София", досега по-популярна с името на доскорошния си генерален спонсор.

Министерството определя като изненадващо, че предишното ръководство на спортната база в лицето на Венцислав Петков и мениджърският екип не са предприели никакви действия за сключването на нов договор за генерално спонсорство на „Арена София“.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес