Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кърлежи са налазили съдебната система, смята Борисов

26 май 2017, 11:30 часа • 2763 прочитания

Обществото очаква от магистратите справедливост. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира новата сграда на Софийския районен съд.

Борисов посочи, че магистратите са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно те да седнат и да работят в полза на обществото. Премиерът добави, че се е срещнал с председателя на ВКС Лозан Панов, но не уточни за какво са говорили.

Борисов заяви, че смята, че има политически партии, които се лепят като кърлежи върху съдебната система. Затова и неговият призив към магистратите е да се фокусират върху важните неща. "Обществото очаква от тях хубави действия и справедливост. Колкото по-малко им се месим, по-добре. Това са на-интелигентните хора и за мен е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото", заяви той пред журналисти днес.

"Има налепени кърлежи по магистрати. Не съм визирал никого", добави още премиерът.

По повод назначението на скандалния член на "Атака" Илиан Тодоров за областен управител на София, Борисов каза: "Съвестта ми е чиста, защото никакъв друг вариант нямаше, а патриотите настояваха за това".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес