Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кънев за задължителното гласуване: Не искам да съм стара мома, търсеща млади избиратели

21 април 2016, 10:39 часа • 765 прочитания

Не мога да приема да се държим като стара мома, която си търси млади избиратели с пари по насилствен път. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на дебатите в пленарна зала и разглеждането на второ четене на промените в Изборния кодекс.

Той заяви, че надали има по ясен пример за огромната пропаст, издълбана между българските граждани и българския политически елит, от днешното обсъждане в пленарна зала и от вниманието към темата за Изборния кодекс. 

„Аз тази зала толкова пълна отдавна не съм я виждал и съм сигурен, че скоро няма и да я видя”, коментира Кънев. Той посочи, че сигурно ще бъде удължено и работното време, на което председателят на парламента Цецка Цачева веднага репликира, че днес няма да има удължаване на работното време заради заседания на комисиите следобед.

„Ние се занимаваме по насилствен законодателен път да задължим българските граждани да запълнят огромната пропаст между нас и тях – пропаст, която е наш грях”, категоричен бе Кънев.

По думите му с това предложение народните представители се опитват да създадат доверие като задължат хората да им вярват и така хора, които не им вярват, притеснени от определени санкции, да отидат и да гласуват.

Кънев опроверга аргументите „за” задължителното гласуване, като посочи, че депутатите ще бъдат неприятно изненадани от по-високия резултат на ДПС. Реформаторът обясни, че именно това е един от аргументите за въвеждането на задължително гласуване - да се намали резултатът на ДПС, защото „техните избиратели гласували под строй, а нашите не били”. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес