Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кънев за хайките по границата: Има риск европейската граница да се премести по Дунава

12 април 2016, 09:25 часа • 1519 прочитания

Европейските граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители. Охраната по границата ни е страшно важна и за нас, и за цяла Европа. Именно беззаконието в България поражда риска европейската граница да се премести по Дунава. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира във Facebook гражданските арести по границата от последните дни.

Според него освен незаконни, подобни доброволни отряди са безобразно неефективни. "Те нямат никаква подготовка да пазят държавната граница", коментира още Кънев.

"На второ място, тези хора не са имунизирани към подкуп. Хора с криминални досиета, извън всякакъв контрол за потенциално крайно опасна каналджийска мрежа", пише още "синият" лидер".

По думите му подкрепата за шепа безполезни незаконни "граничари" компрометира усилията на правителството да организира ресурса на въоръжените ни сили и на целия ЕС за охрана на външната европейска граница.

""Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат. И накрая. Когато обсъждаме опашчиците, добре е да се попитаме, по Пратчет: опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята", завършва Радан Кънев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес