Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кънев: Цветанов търси "стабилност" от ДПС и патриотите

09 май 2016, 18:28 часа • 693 прочитания

Искрено се забавлявам на поредния сезон от сериала "ДСБ са виновни за всичко", този път за провала на политиката на ГЕРБ за изграждане на "динамични мнозинства" в 43-тото НС. Това написа лидерът на ДСБ Радан Кънев в профила си във Facebook.

"Припомням, че ДСБ е против концепцията за динамични мнозинства от първия ден на този парламент. С огромни усилия и на цената на непоносими компромиси, постигнахме създаването на ясно мнозинство. Преговорите се водиха основно с днешния вицепремиер Румяна Бъчварова", пише още реформаторът.

По думите му от първия месец в парламента, ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се е заел с разрушаването на мнозинството и заместването му с "динамични" и "тематични" комбинации. В крайна сметка - успешно.

"Сега трябва да гарантира "стабилност", опрян на ДПС и ПФ едновременно. Честито. Хитрата сврака - с двата крака. Но няма начин да прехвърли отговорността на нас. Освободи ни от нея на 09.12.2015 г. (датата, на която беше бламирана правосъдната реформа, бел.ред.) От тази дата, ние сме свободни да подкрепяме или не подкрепяме единствено въз основа на ценностите и интересите на нашите избиратели", пише още Кънев.

"Ако търсят "динамичната" ни подкрепа за конкретни решения - добре дошли. Но ако може, с по-малко мрънкане", завършва "синият" лидер.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес