Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Където са пипнали ГЕРБ по Конституцията, са си оставили ръцете, счита Крум Зарков

18 август 2020, 08:07 часа • 2114 прочитания

Страхувам се, че някой целенасочено цели български граждани да се сбият с български граждани. Хората блокират кръстовища, защото усещат, че нямат възможност да бъдат чути.

Това заяви Крум Зарков от БСП в ефира на сутрешния блок на bTV, коментирайки продължаващите 40 дни антиправителствени протести. Според Зарков отговорност за ескалацията на напрежението носят тези, които проявяват абсолютно необясним инат.

ГЕРБ абсолютно нищо не предлагат от Конституцията. Предлагат стария текст разбъркан, а там, където са пипнали, са си оставили ръцете, коментира предложения проект за Конституция от страна на ГЕРБ Крум Зарков. Той отбеляза, че има причина да е тежка процедурата за свикването на Велико народно събрание. В новия проект на Конституция въобще няма формулировката "Велико народно събрание", отбеляза Зарков.

Много хора от БСП вече се произнесоха по темата, като започнем от председателя на партията. Мисля, че по въпроса с Конституцията БСП ще бъде единна и твърда, каза Зарков. По този въпрос не прогнозирам разцепление на парламентарната група на левицата, допълни той.

Зарков посочи, че законопроектът не е внесен, тъй като не са събрани 120 подписа на народни представители. ГЕРБ предлагат миш-маш, който рационално никой не бива да се опитва да обясни, счита още Крум Зарков. По думите му огромната част от нещата, които се предлагат, нямат нужда от нова Конституция.

Темата продължава и в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес