Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кворум в парламента има

15 януари 2014, 09:06 часа • 18068 прочитания

Има кворум за първото заседание на парламента. Регистрирани са 149 депутати, като днес предстои обсъждане на имунитета на лидера на „Атака” Волен Сидеров, който също се намира в Народното събрание.

При влизането си в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път отрече, че има нещо общо с АБВ. Георги Първанов беше два мандата президент на България и е тежък мой противник – никога не е имало срещи с него, за да се обсъждат листи. Основният ни противник е БСП и Станишев.

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов пък каза, че всички от парламентарната група ще се регистрират и ще гласуват за сваляне на имунитета на Волен Сидеров. Влизащите в сградата на парламента депутати от ДПС споделиха само, че още няма решение как да гласува тяхната партия по отношение на Сидеров, предаде БНТ.

Самият Сидеров сподели, че щом вземел решение за имунитета си, щял да го каже първо на националната телевизия. Той не пожела да отговори на въпрос дали всички от „Атака” ще се откажат от имунитета си в знак на солидарност с него, а контрира с въпроси колко взимат водещите в БНТ и как е възможно да има хора със заплати от по 15 хил. лева – например водещите в сутрешния блок. Пред Агенция „Фокус” депутатът от „Атака” Станислав Станилов призна, че е обсъждан вариант всички народни представители от националистическата парламентарна група да се откажат от имунитета си, но не е взето окончателно решение по въпроса.

В момента пред Народното събрание има два кордона полиция, като силите за реда не допускат протестиращи на бул. "Цар Освободител". По преценка на репортер на Actualno.com протестиращите са около 30-тина души, но за сметка на това полицаите са в пъти повече, особено в зоната за сигурност пред парламента.

В 9:30 часа пред сградата на Светия Синод се събират привърженици на кабинета Орешарски, които ще подкрепят правителството с демонстрация.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес