Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кунева призова преференцията да е "средство за мир" в Реформаторския блок

05 септември 2015, 20:30 часа • 3932 прочитания

Нека използваме активно преференциите на предстоящия местен вот, но не и като оръжие за раздор в Реформаторския блок. Преференцията трябва да се използват, за да се налага мир, заяви лидерът на Движение България на гражданите (ДБГ) Меглена Кунева на днешното заседание на ДБГ в Пловдив.

Кунева отправи послание и към останалите партии в Блока, като посочи, че структурите трябва да работят с пълни сили за успеха на кандидатите за кметове, независимо от коя партия са. Вицепремиерът подчерта, че ДБГ е основна водеща сила в РБ, без която Блока би бил много повече опит за носталгия по 90-те години и изтъкна ролята му за постигане на единна регистрация.

Каквито и търкания да имаме, ясно е, че можем да ги преодолеем и да печелим доверие. Силно представяне на местните избори на РБ ще помогне и на голямата политика, смята Кунева

Изборите са мръсно време, но достойните хора се справят по-добре именно когато се отличават, каза още Кунева. Ще има удари под кръста, черен пиар, но ние никога не сме участвали и няма да участваме в такива практики, категорична беше тя.

По въпроса с евентуалното напускане на ДБГ от управлението Кунева заяви само, че е доволна, че не е допуснала "исторически компромис".

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес