Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кунева е против сега да се избира председател на Реформаторския блок

13 септември 2014, 10:15 часа • 17403 прочитания

Една от възможностите на утрешния конгрес на Реформаторския блок е да бъде избран нов председател на Блока. Това заяви лидерът на „Движение България за гражданите” Меглена Кунева пред Нова телевизия.

По думите на бившия еврокомисар на дневен ред е бил въпросът дали сега Реформаторският блок да избира председател или след изборите, като се види какъв е резултатът на Блока. Според нея изборът трябвало да стане след парламентарния вот.  Ние си изразихме мнението, но щом всички смятат, че сега трябва да има конгрес, приемаме го.

Кунева заяви, че ще отиде на конгреса, но не стана ясно дали всички от „Движение България за гражданите”. Вчера лидерът на СДС Божидар Лукарски призна, че партията може да не отиде на конгреса в неделя (14 септември). Оказа се, че днес партията на Кунева ще избира кандидат за председател на Реформаторския блок. Същевременно СДС трябва също днес да реши дали ще ходи на конгреса. Лукарски заяви, че иска да е там, но и че ще се съобрази с решението на Изпълнителния съвет на партията и ако то е да не се ходи на конгрес, то и самият той няма да присъства.

Единодушие в Реформаторския блок е налице – ще ни има и ще останем, продължи Кунева. Нека съм ясна – точно към мен не е имало уговорки и слухове за тайни срещи, добави тя. Кунева посочи, че се е срещнала с Лютви Местан „пред 200 души” – на икономически форум.

Естествено е да има различни мнения в Реформаторския блок, защото там влизат различни партии, но важното е, че стигаме до компромис, каза още Кунева. Вероятно всеки от колегите ми в Блока е усещал отрицание към себе си.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес