Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кунева: Ако друг иска нов политически проект, нека да си го прави

27 март 2016, 17:00 часа • 2617 прочитания

Националният съвет на "Движение България на гражданите" (ДБГ) даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок, съобщиха от партията.

Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата. Това беше едно от решенията на Националния съвет на ДБГ, който се провежда през уикенда в Банско.

От ДБГ заявяват, че отново потвърждават ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за "ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление". Националнитя съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се казва още в решението на форума. 

В изказването си пред Съвета вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева посочи, че хората в залата - кметовете, общински съветници, общински председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези които провеждат истинските реформаторски политики. 

"Всеки, подкрепен от нас за управленска роля, трябва да е наясно, че имаме задачи в секторите на образованието, антикорупцията, икономиката, изборните правила, администрацията, електронното управление, енергетиката. Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват, каза още Кунева. 

По отношение бъдещето на Реформаторския блок, тя заяви, че ДБГ залага на консолидиране на Блока.

"Ако друг иска нов политически проект, нека да си го прави, но не може да ангажира РБ през присъствие и блокиране на решения. Ние имаме работа за вършене по програмата на РБ и не можем да губим нито нашето време, нито това на държавата", заяви още Кунева. 

Припомняме, че лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) Радан Кънев заяви, че започва нов десен политически проект. ДСБ е част от Реформаторския блок.

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес