Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръстина Таскова, ВОЛЯ: Дела трябват, а не думи!

17 март 2020, 22:43 часа • 7710 прочитания

Народният представител от партия ВОЛЯ Кръстина Таскова не подкрепи проектозакона на ГЕРБ за мерките по време на извънредно положение на днешното заседание на парламентарната здравна комисия. Депутатите от БСП и ДПС също не дадоха подкрепата си.

„Първо с това гласуване за пореден път разбихме митовете, че „винаги” помагаме на ГЕРБ. Второ -не гласувах за закона на управляващите не да доказвам на някого, че сме опозиция или от спортна злоба, още по-малко пък да ни пришиват към БСП и ДПС. Не го подкрепих, защото сме принципни и искаме прагматични мерки за защита на здравето и живота на хората. Защото в проекта няма никакви мерки от тези, за които министри говорят публично тези дни, в защита на работниците и на малкия и среден бизнес. От друга страна, се предвиждат тежки наказания за лекари, които откажат да са на първа линия в борбата с коронавируса. Те нямат осигурени предпазни средства, заплатите им не са гарантирани, а тръгваме с наказанията. Ние от ВОЛЯ смятаме, че това е крайно некоректно и неправилно”, заяви Кръстина Таскова.

Депутатката от ВОЛЯ поясни още, че след като преди дни Народното събрание единодушно даде съгласие за извънредно положение, правителството има свободата да действа, съобразно правомощията си в такава ситуация.

„Този законопроект трябваше да съдържа конкретните мерки, които се обявяват гръмко тези дни. Но ги няма- липсват парите за лекари и медицински персонал, липсва и ангажиментът на държавата да плаща 60% от възнагражденията на застрашените от съкращение работници, заради кризата. Ние искаме законови гаранции и за хората, и за бизнеса, а не общи приказки. Ще подкрепим всички мерки, които гарантират живота и здравето на българските граждани. Но оставаме на позиция, че освен физическото здраве, трябва да има спешни мерки за икономическото съществуване както на всеки човек, така и на стопанските обекти!”, категорична беше Таскова.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 17 март

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес