Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красен Кралев не сподели вариантите за строеж на новия национален стадион

19 юни 2019, 09:30 часа • 3441 прочитания

"Има няколко варианта, предложени от Столична община, но не мога да коментирам преди да е избран такъв." Това каза спортният министър Красен Кралев и допълни, че размерът на съоръжението ще зависи от това дали страната ни ще кандидатства за европейско или световно първенство по футбол.

"Амбицията е да се изгради нов национален стадион, трябваше да има среща в Букурещ, но тя е отложена за септември. Местоположението на новите терени засега е конфиденциално, дори и заради възможността хора да не изкупуват терени. Но е ясно, че такъв голям стадион в центъра на столицата не може да има", обясни още той.

По думите му още не е ясно и каква ще е съдбата на настоящия национален стадион "Васил Левски", тъй като той има историческа стойност. 

За стадиона на ЦСКА "Българска армия" Кралев обяви, че ще има реновиране, за да няма спекулации, че ще има строителство. Проектът е да се премахне пистата, но капацитетът му няма да е много по-голям, каза още Кралев.

"Имаме съвместен проект с ЦСКА за този стадион и ще отстояваме да не се зачерква изградената спортна инфраструктура", обясни той в интервю за bTV.

Относно конфликта със сестри Стоеви и българската федерация по бадминтон спортният министър съобщи, че се очаква резултатът от проверката, но за 2018 състезателките са получили своето финансиране:

"Факт е, че са афектирани от отношението на федерацията и смятам че това е основният мотив. Опитват се да изгладят отношенията."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес