Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадинов за "Величие": Маските ще паднат, избирателите им ще бъдат излъгани

10 юни 2024, 14:14 часа • 5082 прочитания

"Величие" не е заплаха за нас. И "Български възход" беше създадена, за да спре ръста на "Възраждане".

Това заяви лидерът на проруската формация Костадин Костадинов по повод резултатите от вота 2 в 1. По думите му българският народ е гласувал вот на недоверие на парламентарната демокрация и подчерта, че имало местни феодали, които контролират вота.

"Имаме изключително ниска избирателна активност - 32% това е абсолютно безпрецедентно. Българската политическа система катастрофира", каза още Костадинов. Той поясни, че целта да вкарват трима депутати в ЕП е изпълнена, но въпреки това не са доволни от резултатите както на националните, така и на европейските избори.

Още: Кой как промени вота си: "Величие" привличат хора на "Възраждане" и "Има такъв народ"

"Вариантът за НС е съставяне на правителство, но който участва в него се погребва жив. В трипартиен или четирипартиен формат кабинетът ще представлява не повече от 15% от българските граждани с избирателни права", коментира лидерът на "Възраждане", цитиран от БГНЕС.

Националисти, строй се, преброй се

Лидерът на проруската формация уточни, че новата партия "Величие" на Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков, която по всичко личи ще участва в 50-то НС, не е заплаха за тях.

"Влизането в парламента ще позволи да паднат много бързо маските. За нас те са достатъчно добре познати. Те са за категорично членство на България в НАТО и ЕС, за подкрепа към Украйна, избирателите им ще бъдат излъгани", смята Костадинов.

Според него има и втори вариант и той е отново да отидем на избори.

Костадин Костадинов като пате в кълчища пред Цънцарова: Руска пропаганда лъсна

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес