Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадинов се размечта да вземе мандат за правителство (ВИДЕО)

09 юни 2024, 20:54 часа • 1007 прочитания

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изглежда се е размечтал да получи мандат за съставяне на правителство, сатва ясно от видео във "Фейсбук" след изборите 2 в 1. 

"Ние ясно казахме и заявихме, че няма да подкрепим друго правителство, освен правителство с мандата на "Възраждане". Към настоящия момент шансовете "Възраждане" да стане втора политическа сила са много големи. Вярвам, че в момента, в който започват да излизат първите реални резултати от ЦИК, ще може сами да се убедим в това нещо", заяви Костадинов.

"Виждаме, че сега в момента дори трипартийно правителство е под въпрос. Трудно биха могли да се съставят трипартийни коалиции, ако всяка една партия спази своите обещания", добави още той. ОЩЕ: Има зор от Народно събрание, не толкова от правителство

Спасението в огледалото

"Надеждата в спасение на българския народ е в самия български народ. Ние нямаме по-добри съюзници от нас самите и спасение от нийде няма да види нашия взор, освен от огледалото, т.е. всеки един от нас", каза Костадинов. 

Той посочи, че "друг народ и друга държава нямаме". "Добри лоши -  други нямаме. Ние ще се борим за тях, дори и с цената на непрекъсната борба срещу дезинформация, клевети и кампании срещу нас", добави още той. 

Избирателната активност

Лидерът на "Възраждане" бе разтревожен от ниската избирателна активност. Той дори я нарече "ужасяващо ниска", отчитайки, че активността за евроизборите е малко по-висока от тези за национален парламент.

"Това създава един много сериозен проблем, защото по време на кампанията това, от което основно се притесняваха хората, беше да няма фалшификация на вота. Днес българският народ заби огромен и звучен шамар на собствената си държава. С други думи - той каза, че тази държава не е негова и това е най-сериозното нещо, ваърху което трябва да се замислим", посочи още Костадинов. 

Според него обаче "възможността да се изхвърли политическия боклук от Народното събрание и Министерски съвет" не бива да ни успокоява, защото "колкото бързо изхвърляме политическия боклук, два пъти по-бързо той се трупа отново". ОЩЕ: Първи екзитполове: ГЕРБ печели категорично изборите, фотофиниш за второто място

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес