Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадинов се появи на протеста за "неутралитет", но заяви, че не е организиран от "Възраждане"

04 май 2022, 18:02 часа • 3420 прочитания

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се появи на протеста, организиран пред Народното събрание и настояващ за "неутралитет" на България. Председателят на най-малката формация в парламента обаче отрече организаторите на демонстрацията да са свързани с неговата партия.

Депутатите гласуваха днес, че България ще ремонтира украинска военна техника и ще продължи хуманитарната помощ към украинците. Според Костадинов в парламента е било извършено "национално предателство", защото шест партии гласували така, както им било казано "от американското посолство" - а именно "даване на оръжие за Украйна".

"В момента България е един от най-големите износители на оръжие за Украйна. Дали приетата формулировка е военно-техническа подкрепа, няма никакво значение. Тя само легитимира едно решение, което се изпълнява скрито вече 2 месеца", твърди лидерът на "Възраждане".
Поправянето - "Това е военна помощ. Когато ремонтиращ оръжието на хора, които стрелят срещу други хора, какво е това?". 
На протест. "Не, това са хора, които са се самоорганизирали. Ние организираме голям протест на 11-ти и призоваваме всички хора, които като нас смятат, че от днес България няма правителство, а има един нелегитимен, марионетен съвет, да излязат на протест и да блокират работата на всички държавни учреждения".
Като видите транспаранти и озвучение, значи, че е организиран. Идете при организаторката. 
Мирният поход е направен с цел България да бъде мирна земя, България е зона на мира.Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се появи на протеста, организиран пред Народното събрание и настояващ за "неутралитет" на България. Председателят на най-малката формация в парламента обаче отрече организаторите на демонстрацията да са свързани с неговата партия.

Депутатите гласуваха днес, че България ще ремонтира украинска военна техника и ще продължи хуманитарната помощ към украинците. Според Костадинов в парламента е било извършено "национално предателство", защото шест партии гласували така, както им било казано "от американското посолство" - а именно "даване на оръжие за Украйна".

"В момента България е един от най-големите износители на оръжие за Украйна. Дали приетата формулировка е военно-техническа подкрепа, няма никакво значение. Тя само легитимира едно решение, което се изпълнява скрито вече 2 месеца през посредници", каза лидерът на "Възраждане" пред репортер на Actualno.com.

"Поправянето на техника, това е военна помощ. Когато ремонтиращ оръжието на хора, които стрелят срещу други хора, какво е това?", попита той.

На коментара на репортера на Actualno.com, че протестът пред парламента не изглежда "спонтанен", а добре организиран заради транспарантите и озвучението, Костадинов каза: "Това са хора, които са се самоорганизирали".

"Ние организираме голям протест на 11-ти и призоваваме всички хора, които като нас смятат, че от днес България няма правителство, а има един нелегитимен, марионетен съвет, да излязат на протест и да блокират работата на всички държавни учреждения", допълни той.

ОЩЕ: Методи Лалов: Путин докога ще шантажира с ядрено оръжие? Да чакаме да стане по-силен ли?

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес