Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадинов: Борисов се сблъсква с партньор, който може да го изяде

19 юни 2024, 20:23 часа • 2678 прочитания

Делян Пеевски може „да изяде“ Бойко Борисов и лидерът на ГЕРБ е наясно с това, затова не иска правителство само с ДПС.

Това заяви в ефира на bTV лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

"Ние – гражданите, имаме все по-големи основания да ги наричаме не ГЕРБ-СДС, а ГЕРБ-ДПС. Досега Бойко Борисов беше човекът, който доминираше всячески в българската политика. Той ръководеше политическите процеси и можеше „да изяде“ всеки свой партньор, когато си поиска. В тази ситуация обаче той се сблъсква с партньор, които може да изяде него“, каза още Костадинов.

Още: И "Възраждане" отряза ГЕРБ, ще подкрепят кабинет само с техен мандат

„Няма откъде другаде да дойде подкрепата за правителството на ГЕРБ, освен ако партия „Величие“ не проведе разговор с първата политическа сила в парламента, защото ПП-ДБ ясно и категорично заявиха, че няма да ги подкрепят. А ние изначално сме казали, че единственото правителство, което ще подкрепим, е това с мандата на „Възраждане“, каза още Костадинов.

Костадинов подчерта, че двете водещи парламентарни партии – ГЕРБ и ДПС, все по-често се възприемат от хората като една и „това е много лошо за ГЕРБ“.

Той смята,  че именно по тази причина Борисов търси трета партия, която да стане партньор в бъдещата изпълнителна власт.

Още: Костадин Костадинов за "Величие": Американски проект и бизнес пирамида

„Още повече, че ние имаме сведение, че в ПП-ДБ има отделни депутати, които са готови да окажат необходимата подкрепа срещу министерски или посланически пост. Мисията за съставянето на кабинет на малцинството не е невъзможна, макар това управление да е нестабилно“, допълни Костадинов.

По думите му ДПС е патрия, която „изяжда българския народ“. Според него „тази партия не крие връзките си с Турция“ и това представлява заплаха за националната ни сигурност.  

„Знаково днес внесохме в 50-ото Народното събрание законопроект, с който да се прекрати порочната практика за гласуване в Турция. Искаме да се възстанови старото положение“, каза още той.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес