Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корнелия Нинова: Голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна

12 януари 2021, 19:20 часа • 2555 прочитания

"С Румен Радев в лично качество съм в такива отношения, в каквито съм от първия ден – на взаимно зачитане на чуждото мнение. Той е президент, представляващ всички българи, аз съм председател на партия с политическа програма, със свой път, със своя платформа". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Колкото до това дали ще го подкрепим за нов мандат, това ще решаваме след парламентарните избори", допълни тя. "Голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна", категоричен бе лидерът на социалистите. Искаме този модел да го променим, добави тя, посочвайки, че 4 години се правило какво ли не за "голяма коалиция", включително натиск.

"Това, което се случва в БСП, е процес, който върви от четири години, не са скандали. Отказваме да сме зависими от лични икономически интереси", заяви Нинова във връзка с изключването на Георги Гергов. И напомни, че БСП е отказала постове в началото на сегашното управление.

По темата с водите, Нинова коментира, че на тях не им стига само да критикуват, а е факт, че ГЕРБ са се провалили в управлението на водите. "Става въпрос за некомпетентно управление. Знаем какво трябва да се направи, може да се направи и има пари за това. Първо, държавата със собствени пари да възстанови "Напоителни системи“ и да ги върже към язовирите, второ, държавата да отпусне на общините средства за почистване на коритата на реките и отводнителните шахти. Една от причините за наводненията са непочистените корита на реките. Спешно изграждане на ВиК инфраструктурата в градовете“, подчерта Нинова. "Чухте, че има тръби и водопроводни системи изгнили на 40 години, пълно безхаберие. Борисов да не хвърля постоянно отговорността на други, защото те управляват в последните 11 години", добави още тя.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес