Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корнелия Нинова: Актуализацията на бюджета е смущаваща

16 август 2021, 08:33 часа • 11885 прочитания

Това, което предлага служебният кабинет като актуализация на бюджета е леко смущаващо. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ за предложения проект за актуализация на бюджета от служебното правителство. 

БСП ще подкрепят така предложената актуализация на служебното правителство на първо четене, за да тръгне процесът. Червените обаче са смутени от няколко неща в актуализацията на бюджета – закупуване на допълнителни ваксини, 30% допълнително финансово стимулиране на служителите на КЕВР, липсата на политика за мигрантската вълна, отпадането на 50-те лева за пенсионерите и невнесения все още Национален план за възстановяване и устойчивост. 

„Така предложеният бюджет има недостатъци. Ние ще го подкрепим между първо и второ четене,  за да го подобрим“, категорична бе Нинова.

БСП ще направи всичко по силите си, за да се усъвършенства проекта за актуализация на бюджета. Нинова отбеляза, че актуализацията на бюджета не трябва да бъде обвързвана с втория мандат.

Тя настоя, че актуализацията на бюджета трябва да бъде задължително направена, за да се върне правовата държава и върховенството на закона. Ако сега Борисов беше на власт, нямаше да иска да направи актуализация на бюджета, а щеше да раздаде едни пари през  постановление на Министерски съвет, смята Нинова.

Във връзка с кадрите от полицейското насилие под колоните на Министерски съвет Нинова ги определи като „потресаващи“ и настоя за обективно разследване, съд и затвор.

По отношение на краха на преговорите с "Има такъв народ" за съставяне на правителство, Нинова е на мнение, че е станала разправия за постове и за министри между партията на Слави Трифонов, ИБГНИ и „Демократична България“. Тя е на мнение, че избори 2в1 е по-добре за самите избиратели. 

Прочетете още по темата: Нинова: Третият мандат е възможност – или правителство, или избори през зимата

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес