Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Комитова се оплака от строителите на пътища: Не искат да ги проверяват (ВИДЕО)

10 март 2023, 11:24 часа • 1981 прочитания

Виолета Комитова от "Български възход" коментира, че строителните фирми не искат да бъдат проверявани. Тя каза това в качеството си на бивш министър на регионалното развитие по време на дискусия "Мисия безопасни пътища", организирана от Института по пътна безопасност. Според нея фирмите се държат надменно и смятат, че министрите не могат да ги проверяват. "Това надменно отношение на собствениците аз не го приемам", посочи още Комитова. Тя се оплака, че 7 месеца е имало атаки срещу нея и се е създавало впечатлението, че всичко е разрушено. 

"Каних на среща собствениците на строителните фирми, защото многократно фирмите стачкуваха срещу мен", каза тя и уточни, че не е имала пари, заради да се разплати с тях заради наследство от Николай Нанков. ОЩЕ: Нанков: От 1 април пътищата остават без пътна поддръжка (ВИДЕО)

По думите й през 2021 г. строителните фирми са искали да им плати 1.5 млрд. лв., а бюджетът е гласуван през 2020 г. по времето на правителството на ГЕРБ. Според нея обаче в договорите е имало отклонение от Закона за обществените поръчки. ОЩЕ: Богдан Милчев обвини Шишков в корупция, знаел за негова среща с Велико Желев (ВИДЕО)

Тя посочи, че инхаус поръчките са много хубави, но няма обяснение защо се дават милиони за "Хемус" освен, че предстоят избори. Според нея инвестиционният процес за всички сфери на строителството, трябва да минава през три фази: задание с публично обсъждане, бавно проектиране и бързо и качествено строителство. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес