Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой всъщност e човекът, ударил Сидеров?

27 октомври 2015, 22:25 часа • 31505 прочитания

Мъжът, ударил Волен Сидеров при снощните сблъсъци пред сградата на НАТФИЗ, е крупен бизнесмен, известен в рокерските среди. Името му е Камен Попов. Той е член на рокерски клуб "Велика България". Има голям бизнес,  фирми в областта на хотелиерството, винарството, земеделието, охраната, хазарта и други. Това съобщи Нова телевизия веднага след юмручното украшение на изборната нощ 25-ти октомври.

Архивите обаче дават повече конкретика - Камен Попов е бил съдружник на убития бивш президент на "Локомотив Пловдив" Александър Тасев - Остап, във "Винпром – Кюстендил" и "Гарант Инвест Холдинг". Тасев беше един от застреляните в последователност трима президенти на пловдивските железничари. Другите двама бяха Николай Попов-Мартеницата и Георги Илиев, брат на основателя на ВИС-2 Васил Илиев.

След разстрела на шефа на ВАИ холдинг Георги Илиев, освен Локо Пловдив, Тасев поема и управлението на пет от хотелите му в Слънчев бряг, София и Созопол, макар и не по документи. Точно хотелиерството е друга пресечна точка между Тасев и Попов - чрез фирма "Роял Бийч", чийто собственик е точно Попов, твърди в. "Стандарт" в свой материл от 15 май, 2007 година. На 3 февруари, 2010 година, Попов прехвърля дела си на "Адамс и Робъртсън Асоушиътс Лимитид", като промяната е вписана в търговския регистър на 8 февруари същата година.

Припомняме, че името на Остап се прочу покрай т. нар. "черешови войни" в Кюстендилско и червеното злато на региона - кюстендилските череши. Тогава той започва да се занимава с бизнес през 90-те години на ХХ век като прекупвач на плодове. Според едни първия си милион натрупва като продава изгодно кюстендилски череши в Италия, а после  внася обувки с тамошните си партньори.  Други пък смятат, че започва с търговия с кюстендилски ябълки за Австрия.

Александър Тасев е най-големият изкупвач и износител на череши в цяла България, а преди да бъде разстрелян, негов съдружник в бизнеса е бил Камен Попов, който така и не коментира убийството на своя партньор. Тасев е племенник на бившия секретар на окръжния комитет на БКП в Кюстендил Никола Тасев и на бившия депутат от Българския бизнес блок на Жорж Ганчев.

Роден през 1968 г., Попов е националист, бивш симпатизант на Българския национален съюз на Боян Расате. Сега е член на Национален форум "Обединение"- патриоти, отцепили се от Расате. Попов е близък познат и с шефа на MMA федрацията Станислав Недков-Стъки, който е женен за бившата народна представителка от НДСВ Юлияна Дончева.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес