Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е Юлиан Войнов - кандидат на ПП-ДБ за министър на икономиката?

02 май 2023, 13:46 часа • 19333 прочитания

Д-р Юлиан Войнов попадна в състава на проектокабинета на ПП-ДБ, като бе предложен за министър на икономиката.

Войнов е финансист и икономист с дългогодишен опит във финансовата и банковата сфера, както и в държавни и частни аналитични институции и организации. Доктор е по икономика и е хоноруван преподавател в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов. Получил е магистърска степен (MSc) по икономика от Университета на Манчестър.

Има завършени допълнителни магистърски програми и множество курсове и специализации в престижни български и международни образователни институции (London School of Economics, Massachusetts Institute of Technology, Joint Vienna Institute, Стопански факултет на СУ, НБУ и др.). Владее отлично английски, испански и руски език, а на работно ниво - унгарски и френски.

В професионалното си развитие преминава през експертни длъжности - първоначално в Агенция за икономически анализи и прогнози, частни финансови дружества и аналитични центрове, през средни ръководни длъжности в Министерство на финансите и банкови институции, като беше и на директорска позиция в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Войнов познава добре и следи внимателно световната, европейската и българската икономика и има множество разработки, включително научни публикации, по различни икономически въпроси като макроикономическата стабилност, бюджетното изпълнение, данъчната политика и т.н.

ОЩЕ: Юлиан Войнов: Бюджетът на служебния кабинет е с куп пропуски, дефицитът ще е 3% (ВИДЕО)

Всички имена от предложения кабинет "Денков" - вижте тук.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес