Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коалиционните партньори ИТН и ДБ се изпокараха за парламентарна комисия

22 декември 2021, 15:01 часа • 6092 прочитания

Двама депутати от управляващото мнозинство размениха остри реплики по време на съставянето на парламентарните комисии днес.

Иво Атанасов от "Има такъв народ", който в предишния парламент беше за кратко предложен за правосъден министър изрази несъгласие съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов да бъде избиран за председател на комисията по вътрешна сигурност.

"Ген. Атанасов от 20 г. е част от статуквото в различни форми. Бил е в Реформаторския блок част от управлението на Борисов и е помагал да не падне това правителство. Членовете на партията му искат оставката, а ние го избираме за отговорен пост. Моята партия ИТН е член на една коалиция и като такава на мен ще ми бъде задаван този въпрос: "Каква промяна ще правиш с човек от статуквото?", каза Иво Атанасов и поиска депутатът да си направи отвод и да не оглавява комисията.

"Няма да си направя отвод! Не знам в какво статукво ме слагате, но никога не съм бил в управляваща позиция, не знам за какво говорите. Иначе, миналата година бях през цялото време на площадите, а вас не ви видях там. Това, че ГЕРБ ръкопляскат на моята кандидатура ме радва", каза той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също се включи в дискусията и заяви, че ходът на промяната е ясен в последните седмици и дни - ще се вадят скелети от гардероба и да се връщаме в периоди отпреди 1989 г. "За мен е съвсем нормално при тези действия на милицията министър на МВР да е Рашков, нормално е председател на комисията да е Атанас Атанасов", каза той.

В крайна сметка Атанасов беше избран комисията по вътрешен ред и сигурност.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес