Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коалицията изглежда ще решава на 23 юли дали и кои от министрите да си ходят

22 юли 2020, 14:30 часа • 4334 прочитания

Въпросът с евентуални рокади в правителството остава отворен и ще се обсъжда и утре, 23 юли. Това става ясно от официално прессъобщение на Правителствена пресслужба.

Днес, 22 юли, премиерът Бойко Борисов е говорил по темата на коалиционен съвет с вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Не се съобщава официално кои министерски постове може да бъдат "ремонтирани", но припомяме, че в опит да укроти протестите Борисов поиска оставките на финансовия министър Владислав Горанов, икономическия му колега Емил Караниколов и вътрешния министър Младен Маринов. След като Валери Симеонов се оплака, че такива решения не се вземат еднолично и че оставките ще бъдат обсъдени, процедурата не беше продължена - засега. А преди два дни, при дебатите в парламента по неуспешния пети вот на недоверие срещу Бойко Борисов, Горанов заяви, че няма причина да се оттегли.

Иначе слуховете кой ще бъде принуден да си тръгне от правителството се множат. Освен тримата посочени министри, има съмнения за министъра на образованието Красимир Вълчев, след като срещу него започна проверка за конфликт на интереси заради статия в агенция ПИК, както и министъра на културата Боил Банов, след като прокуратурата почна разследване на проекта за небостъргач в центъра на София "Ай Тауър" и обвърза проверката именно със законови задължения на Банов.

На срещата бяха обсъдени също така икономически и социални мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията от COVID-19.

 

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес