Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Галиче води съселяните си на море - преди изборите

28 август 2015, 08:30 часа • 19815 прочитания

Кметът на село Галиче Ценко Чоков обещава да осигури почивка на море за съселяните си – точно преди изборите. Чоков всъщност още не се е кандидатирал за нов мандат, но се очаква той да го направи като независим кандидат, след като в предишни години е „играл” с ГЕРБ и ДПС, но заради скандалите около Чоков двете партии сега се отдръпват.

Според информация на Нова телевизия парите за екскурзията идват от джоба на Чоков. Той ще води на море около 200 души, но не е ясно кога точно. Но хората в Галиче не говорят за „инициативата”.

Репортер под прикритие опита да се запише за почивката, но „изтърва срока”. Записващият споделя само, че само взема имена. Не се знае вземат ли се лични данни, лични карти.

Зад кадър хората споделят, че почивката ще е в Златни пясъци – в хотел на приятел на кмета. В село Галиче има обаче и поне един човек, който одобрява. Възрастен мъж е категоричен – който желае да уважи Ценко, да отиде на море. И добавя, че това не е начин да се купуват гласове – кметът няма да ни води в изборната стаичка за ръка, всеки си има глава на раменете, като гласува. Това е много хубаво, хората нямат пари за такава разходка, да идат, добави той. А млада жена хем казва, че това е далавера, хем заявява, че ще отиде на почивка.

Самият Чоков отказа да коментира инициативата си. Нищо не мога да кажа, не съм длъжен да обяснявам какво правя и какво не правя, обясни кметът. Той не обели и дума откъде са парите, дали това е „форма на благотворителност” или начин на купуване на гласове.

По закон инициативата на Чоков не е наказуема.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес