Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков обяви победа, Асен Василев обаче предпочита да изчака (ВИДЕО)

14 ноември 2021, 21:51 часа • 15174 прочитания

Много благодаря – искаме да кажем, че "Продължаваме промяната" е първа политическа сила. Това заяви едно от лицата на формацията Кирил Петков.

По думите му, ще има управляваща коалиция, ще има 121 депутати.

Утре ще видим резултатите и ще отворим тефтерчетата, уточни Асен Василев след въпрос на Полина Паунова дали Кирил Петков не отваря още сега тефтерчето.

Петков заяви, че щели да бъдат много диалогични. Независимо дали си ляв, център или десен, важните теми са например борбата с корупцията, добави той.

С диалог, с компромиси, но не на база неработеща съдебна система и оставаща корупция – така Петков видя бъдещо управление.

"Не разглеждаме вариант за нови избори. Българските избиратели свършиха тяхната работа – сега ние трябва да свършим нашата", подчерта Асен Василев. "Никакви постове не сме обсъждали с никой. Първо трябва да се разберем за политики", каза още той след въпрос на Паунова дали Мая Манолова ще получи пост в бъдещо управление.

Петков не отговори и на въпрос може ли Стефан Янев да остане премиер. И повтори, че червените линии за тях са – работеща съдебна система и елиминиране на корупцията.

В изборното студио на "Дневник" Асен Василев изрично заговори за коалиционно споразумение, със съответните приоритети по сектори. Разговорите ще почнат идната седмица, а кога точно - зависи от официалните резултати, каза той.

Попитани дали Кирил Петков ще е номинация за премиер, а Асен Василев - финансов министър, Петков не отговори директно, а каза, че първо са приоритетите по политики, след това - предложения за постове и накрая - коалиционно споразумение. Но Петков и Василев дадоха номинация на себе си за премиер и финансов министър, но с уточнението, че това подлежи на преговори с други политически формации, които те ще търсят за партньори. Василев коментира и, че тепърва се прави политическа партия "Продължаваме промяната".

Какви са данните за резултатите от парламентарните избори - четете тук.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес