Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков назначи автошампиона Димитър Илиев в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“

18 април 2022, 09:37 часа • 1934 прочитания

Автомобилният състезател Димитър Илиев става част от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ към Министерски съвет, обяви премиерът Кирил Петков. Координацията трябва да става именно през тази агенция, смята премиерът.

„Димитър Илиев не е просто съветник оттук нататък. Очаквам проблемите, които той вдига, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен. Време е да променим цялата структура как се вършат нещата. Оттук нататък – прозрачни поръчки, достатъчно дълги срокове за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и нужда от ремонти. Нови магистрали, които да са на нивото на европейските пътища. Всичко това трябва да стане максимално бързо“, каза Петков.

„Безопасността на движението по пътищата за мен винаги е било кауза. Аз работя в тази сфера от доста години насам. Проблемите не са само в пътищата, това е социален проблем. На първо място трябва да разглеждаме човешкия фактор, отговорните хора на пътищата. След това състоянието на пътищата, състоянието на автомобилите“, каза от своя страна Димитър Илиев.

"Има страшно много проблеми за решаване и това може да стане само с общи усилия на национално ниво. Отговорността е голяма. Ще дам всичко от себе си, но една птичка пролет не прави. Тук трябва да срещнем подкрепата на цялото българско общество“, допълни той.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес