Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков категоричен: Втора сглобка няма да има

07 юни 2024, 08:00 часа • 6184 прочитания

Втора сглобка под този формат избирателите ни не я искат и ние няма да я направим. Това заяви съпредседателят и бивш премиер Кирил Петков.

Още: Денков с отговор ще се коалират ли с Борисов и Пеевски

ПП-ДБ няма да са трети партньор по цвят

По думите му Делян Пеевски дължи прокуратурата и службите, а Бойко Борисов гарантира на Пеевски, че няма да има реформи. Втори път не искаме гласовете ни да използват по този начин, като в предишната сглобка. Сделката, където Борисов и Пеевски си търсят трети партньор за цвят, ние няма да бъдем част от нея, категоричен бе Кирил Петков пред bTV. 

ПП-ДБ са осъзнали лимита да се правят реформи с ГЕРБ и ДПС. Формацията е разбрала колко са силни ГЕРБ и ДПС - Борисов и Пеевски колко са силни заедно през последните 9 месеца. Ние не сме някакви моралисти, а имаме мечта, подчерта Петков. 

Първа политическа сила или опозиция?

ПП-ДБ са готвят да бъдат първа политическа сила, но се готвят да бъдат и опозиция. 

"Да се говори за правителство с ГЕРБ, където стои реалната сглобка между Борисов и Пеевски, просто няма смисъл. Ние ставаме все по-сплотени, но в случая ние сме категорични", категоричен бе Кирил Петков. 

Според него, ако сглобката между Борисов и Пеевски не съществува - България щяла да е различна държава. Докато не бъде променена сделката, просто няма смисъл да се промени. Ако нямаме власт от гласоподавателите, сглобката между Борисов и Пеевски ще остане, изтъкна Кирил Петков. 

"Под никаква форма няма да участваме в управление с ГЕРБ и ДПС", категоричен бе Кирил Петков още веднъж в интервюто си по bTV. Многократно Петков призова хората да излязат да гласуват на изборите на 9 юни, като натърти, че няма да се изкривява волята на избирателите, ако гласуват за ГЕРБ и ДПС. 

Кирил Петков уточни още, че няма да е премиер и не иска да бъде такъв, ако ПП-ДБ спечелят изборите. Той го заяви, след като беше питан дали пак би назначил Лена Бориславова за началник на политическия си кабинет предвид скандала с подписите за "Корал" - и отговорът на Петков беше "да", но не искал да е министър-председател.

Още: Денков: Това, за което говорихме, беше за кеша в торбите на Борисов

Има ли ПП-ДБ кеш?

Петков бе категоричен, че ПП-ДБ нямат кеш. Може много лесно да се манипулират думите "много кеш" и "нерегламентира" кеш, дори и от сегашното интервю, посочи той. И даде пример, че от записа, където се споменава за кеш е бил манипулиран и заглушен с "някакви топчета". 

Кирил Петков е горд да види, че такъв страх и усилия се вкарват срещу ПП-ДБ. Записите, които чухме са пълна манипулация, тъй като това, което показват е, че сме на прав път, подчерта той. 

Още: Кирил Петков се шегува с билборда "Денков - Борисов - Пеевски"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес