Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Днес се показа липса на желание борбата с корупцията в земеделието да продължи (ВИДЕО)

28 октомври 2022, 12:08 часа • 10781 прочитания

Втори пореден ден Народното събрание не може да окомплектова всички комисии. Вчера те оставиха три от тях без председател след спорове между "Продължаваме промяната", ДПС и ГЕРБ. Една от тях и е Комисията по земеделие. За нея "Продължаваме промяната" отново номинираха бившия зам.-министър на земеделието Иван Христанов за председател. Кирил Петков се застъпи за Христанов, като призова "отборът, който така добре работи" в изпълнителната власт, да продължи да го прави и в парламента, но залата не пожела той да оглави комисията.

ОЩЕ: Втори ден депутатите не могат да се разберат кой да оглави 3 комисии

По този повод Actualno.com попита съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков защо Народното събрание не иска Иван Христанов за шеф на земеделска комисия. 

Петков каза, че Христанов ясно е заявил от трибуната политиките, зад които застава, а именно да спре отровните плодове и зеленчуци на "Капитан Андреево", да се спре корупцията в земеделието и да се продължи политиката, в която българското земеделие наистина е имало шанс да получи огромно финансиране, но по прозрачен начин.  

"Явно съществуващите партии, които гласуваха, не искат това", смята Кирил Петков. 

Той обърна внимание и на отрицателния вот на бившия земеделски министър на ГЕРБ Десислава Танева. Той изтъкна, че всички я познават от скандала, когато не е искала европейците да разберат "какви мющории правим в България".

"Явно тези хора искат да върнат старата система", посочи Кирил Петков. 

"Радвам се обаче, че темата не беше дали Христанов ще бъде избран или не, а темата беше дали реално тези политики, зад които застава "Продължаваме промяната" ще бъдат подкрепени или не и днешният ден показа, че те няма да са подкрепени", обобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната". 

Всичко по казуса "Капитан Андреево" - четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес