Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Касабов: Велизар Енчев е като Тити Папазов - не е новина като плаче

13 ноември 2014, 08:01 часа • 26453 прочитания

Ние си познаваме колегата Енчев – няма драма, има малко драматургия. Сигурно ще има и втора, и трета серия. Това заяви Валентин Касабов, заместник-председател на парламентарната група на „Патриотичния фронт” (ПФ), който беше обвинен от бившия журналист от СКАТ и вече депутат Велизар Енчев, че го е заплашвал с бой заради гласа му срещу кандидатурата на Бойко Борисов за премиер.

За да ви кажа каква е ситуацията, това е все едно да правите новина всеки път, в който Тити Папазов се разплаче. Другарски съд срещу Енчев не е имало, категоричен беше Касабов. Велизар Енчев единствено има забележка от Патриотичния фронт заради поведението си, твърди Касабов.

Заместник-председателят на ПФ отрече да е имало натиск депутатите от групата да подпишат декларация, че ще напуснат парламента и ще отстъпят мястото си на следващия в листата, „ако се заиграят с друга парламентарна група”. Това е морален акт, няма юридическа стойност. Всички подписахме, това сме го говорили още преди изборите. А г-н Енчев няма да го изключваме, подчерта Касабов.

Задължително гласуване и енергетика

Според Валентин Касабов е съвсем реално задължителното гласуване да стане факт още за следващите местни избори. С него ще се намали влиянието на ДПС, смята той. Един от вариантите да се случи това е да се направи референдум. Това обаче ще струва пари – около 22 млн. лева. Ще трябва да се промени обаче и Закона за референдумите, защото за да е валиден плебисцитът, трябва да излязат поне толкова хора, колкото са гласували на последните парламентарни избори, разказа депутатът от ПФ.

ДПС е ясно защо плаче срещу мярката – ще загубят 60-70 хил. гласа. Те си впрягат по-голямата част от електората – „лумпени”. Като не можеш да говориш български, няма да гласуваш в България, заяви Касабов. България не е мултинационална държава – „те така почнаха с едно малко камъче, навремето в Косово”, добави „патриотът” по отношение на новините на турски език.

Засегнат беше и въпросът с цената на тока. Трябва да има ревизия на енергетиката – ние смятаме, че това може да стане и дори да има поевтиняване на тока. Всички топлоцентрали работят с руска газ, която я купуваме за над 600 долара на 1000 куб. метра, а в Германия е около 300 долара. Имаме едни „руски националисти тука” – защо не натиснат големия брат за по-евтина газ, попита Касабов, визирайки „Атака”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес