Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каримански сигурен: ИТН ще влезе в следващия парламент

23 август 2022, 17:54 часа • 1884 прочитания

Не знам кои са последните социологически проучвания и на какво точно се базират те. "Има такъв народ" ще влезе в 48-то Народно събрание. Убедеността си изрази бившият депутат от ИТН Любомир Кариманск пред bTV. 

Една от целите на ИТН в следващия парламент ще бъде да предоставят подход като алтернатива за справяне с отделните кризи, които съществуват в момента. ИТН биха се коалирали с всички партии, които се конструират в дясното политическо пространство, с изключение на ГЕРБ и ДПС. 

По думите му ще дойде време, в което ще се преоцени цялата политическа система по начин, който трябва да излизат на преден план хора, които са смели за реформа и могат да поемат реформаторски процеси на гърба си и да могат да дефинират ясна идеология за бъдещето. В целия парламент такива хора са по-малко от 10 човека, посочи бившият депутат от ИТН. 

По отношение на кризата в енергетиката и проблемите с доставките на природен газ, Каримански отбеляза, че трябва да бъдем много по-креативни в начина със справяне с кризите. Трябва малко да се успокои публичното говорене за това как ще се справим с доставките на газ, защото всяка една друга информация би повредила целия процес и ход на преговори за доставка на газ, независимо от колко диверсифицирани източници можем да направим това, обясни Каримански. 

Според него трябва на първо място да се водят нетрадиционни преговори за доставката на синьо гориво и за справяне с кризисната ситуация. Каримански е разгневен, че Русия действа като диктатор и извива ръцете на цяла Европа. В следващите от 5 до 10 години няма да са леки за енергетиката не само в България, но и в целия свят, предупреди Каримански. 

Още: ЦИК съкрати двойно секциите с две машини спрямо предходните избори

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес