Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каримански обвини Василев, че не си е плащал сметките в стола докато е бил министър

26 октомври 2022, 08:18 часа • 7774 прочитания

Политическите сили трябваше да дадат ясен знак какви политики трябва да се зададат в бюджета. Само преди по-малко от два месеца лидерът на БСП Корнелия Нинова призова служебното правителство да не прави бюджет, защото това не му е работа. А сега казва, че трябва да предложи бюджет. Какво се промени? Това каза съветникът на министъра на финансите Любомир Каримански в ефира на Нова телевизия относно отказа на служебното правителство да предложи бюджет за 2023 г.

„Работим за това актуализирания бюджет за 2022 г. да бъде удължен“, каза той.

Относно обвиненията на Асен Василев към Министерството на финансите и финансовия министър, Каримански заяви, че за него това е недопустимо. „Министерството на финансите работи за това да има финансова дисциплина и ние сме хвалени за това. А сега Василев напада тези експерти“, заяви той.

Съветникът на министъра на финансите дори разкри, че докато е бил финансов министър Василев не си е плащал сметките във ведомствения стол. „Това показва как този човек по-нататък ще управлява обществените пари“, отбеляза той.

Попитан имало ли е предвиден ръст в минималната работна заплата Каримански каза, че това е политика на депутатите. „Те са тези, които приемат бюджета в парламента. Увеличението на заплатата е заложено, но може да бъде направено от депутатите“, изтъкна той.

Попитан има ли пари за увеличаване на минималната работна заплата, той отговори, че пари има. „Но ако се таргетират различните компенсациите, ако парите се насочат към на-уязвимите групи, то увеличението може да е и по-голямо“, каза Каримански.

ОЩЕ: Финансовият министър: Бюджет 2023 не е отговорност на служебно правителство (ВИДЕО)

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес