Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каримански: Несериозно е премиер да е Николай Денков

28 април 2023, 08:01 часа • 3348 прочитания

Предложението премиер да е проф. Николай Денков ми се струва малко несериозно. Това заяви Любомир Каримански в ефира на Нова телевизия относно появилите се вчера имена в евентуален бъдеш кабинет.

Георги Кадиев заяви, че за него единственият шанс е миноритарно правителство на ГЕРБ с подкрепата на ДПС и БСП. „95% отиваме на избори“, каза той.

„Ситуацията в държавата е много необичайна и във всички случай трябва по-необичайни действия. Най-доброто е да има експертно правителство – равно отдалечено от двете големи политически сили в парламента“, смята Лидия Шулева. „Не мога да си представа какво ще се стовари на главата на тези хора. Всички мерки, за да се стабилизира държавата, ще се стовари върху тях. Не виждам защо ще си го причинят“, добави още тя.

ОЩЕ: След среща в Министерство на финансите: 3% бюджетен дефицит е планът на ГЕРБ и ПП-ДБ

Относно бюджета за 2023 г. Каримански каза, че според него той ще бъде отхвърлен от Народното събрание. „Ако това се случи, той няма да може да бъде вкаран през следващите три месеца. Има и изключения, но трябва да се внесе и гласува. Как изглежда в очите на хората да се пренапише целия бюджет? Чия политика ще се гласува?“, попита той.

Шулева заяви, че според нея трябва да се възстанови 20% ДДС. „Много неща намалиха. Започна едно наддаване. Ако говорим за данъци, то те трябва да бъдат увеличени“, заяви тя.

Кадиев коментира, че според него да се твърди, че дефицита трябва да се намали на 3% е популиско и ще навреди на икономиката. „Европейските ни партньори не са глупави. Трябва да се стигне до тези 3% за две години. Не виждам увеличение на заплатите в бюджетния сектор“, каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес