Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карастоянова стартира с гаф на първата си пресконференция

12 декември 2014, 12:59 часа • 20409 прочитания

По-рано днес парламентът утвърди Полина Карастоянова за председател на комисията по култура и медии в парламента. При гласуването в зала кандидатурата беше подкрепена от 91 депутати, 19 бяха против, а 12 се въздържаха. Карастоянвоа бе подкрепена от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, а БСП и "Атака" бяха "против". Разнородно гласува групата на БДЦ, а от ДПС с въздържал се гласува един единствен депутат.

Карастоянова даде брифинг, за да демонстрира, че знае имената на културтрегерите в България, както и на управляващите медиите. Оказа се обаче, че не знае как се казва генералният директор на Българското национално радио. И въпреки, че четеше от листче, тя "назначи" на директорския пост в БНР репортера на bTV Радослав Чолаков.

Директорът на БНР се казва Радослав Янкулов, припомня агенция ПИК.

Иначе новият председател на парламентарната комисия по култура направи заявка парите за сектора да достигнат един процент от БВП през 2018 година. "Вярвам, че ще има политическо мнозинство, което да гарантира това увеличение", добави тя в кулоарите на Народното събрание.

Карастоянова още през идната седмица ще започне срещи с министъра на културата Вежди Рашидов, с генералните директори на БНТ, БНР, БТА, с председателя на СЕМ, с главни редактори на електронни и печатни медии, с председателя на Съюза на артистите в България, за да чуе проблемите и предложенията за решаването им, информира БТА.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес