Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов защити оградата с Турция, може да се кандидатира за президент

27 септември 2021, 07:50 часа • 1906 прочитания

320 километра пресечен терен – изключително трудно за строеж и поддръжка. Това не е да правиш път, това не е да строиш върху асфалт, не е като уличната настилка в един град. Поддръжката е хубаво да е в една институция, а тя е пръсната в три областни управи – областните управители се сменят лесно. Това заяви лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него е нормално който пази границата, да се занимава и с поддръжката на оградата. По нищо съоръжението не отстъпва на направеното в Сърбия, в Унгария, въпреки че там строиха след нас, по думите на Каракачанов пред bTV.

Няма нещо вечно, което да го направиш. Берлинската стена, която беше направена от бетон, я поддържаха, та една телена ограда ли, каза Каракачанов. И попита какво е правено 6 месеца, нали постоянно има патрули на „Гранична полиция”, те не са ли докладвали какво е състоянието на оградата.

„Докато нямаше ограда, България беше наводнена от мигранти, София приличаше на Малкия Пакистан”, категоричен беше лидерът на ВМРО. Според него, след като вече е имало ограда, „пропусквателният режим беше затворен”. Той е категоричен, че 3-4 млн. лева за поддръжка на оградата годишно следва да бъдат дадени. Политиката ни трябва да е за недопускане – защото в момента, в който е минал и го хванеш, този мигрант си е твой, заяви Каракачанов.

Според него, пробойните не са само в оградата, но и в охраната, като даде примера с хванатите 30-40 мигранти в Ихтиман. Където охраняваше армията, нямаше един преминал нелегален мигрант, твърди Каракачанов за времето през което той беше министър на отбраната. За него сега пробиви има и няма как това да не става без вътрешна помощ, но на по-ниско ниво – за организиране на канали.

Що се отнася до президентските избори, Каракачанов коментира, че и неговата кандидатура се обсъжда, но нищо не е окончателно. Той вече два пъти през годините се кандидатира за президент. Ще се явим сами на изборите, подчерта лидерът на ВМРО.

Още: МВР показа окаяното състояние на оградата по границата ни с Турция (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес