Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов заговори за кръв заради войната Доган - Пеевски

04 септември 2024, 08:29 часа • 1936 прочитания

Защо сега някои хора осъзнаха с КОЙ съжителстват е друг въпрос? Борбата е за представителство, никой не може да има право върху избирателите си – на избори имаш право да промениш. Това заяви бившият екоминистър Борислав Сандов.

Същевременно лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов каза следното: "Ако завърши без кръв, ще е добре". В сутрешния блок на bTV Каракачанов сравни ситуацията в ДПС с Югославия и как там тръгнал междуетническия конфликт, превърнал се във война – с проблеми в местните общности. Сега има "деребеи" срещу "българите превземат ДПС" - ДПС е етническа партия. Едните тръгнаха да си връщат сарая, другите гонят от сарая, заяви Каракачанов, който поиска двете крила в ДПС да бъдат предупредени например от президента.

Още: Ситуацията в ДПС - моята бухалка срещу твоята

Лидерът на ВМРО е категоричен, че идеята да има правителство "анти-Пеевски" няма да стане: Формула за управление на ПП-ДБ: Божидар Божанов я съобщи

Интересното е, че всички българи предадоха Доган, коментира друг министър от правителство на Бойко Борисов – Емил Димитров-Ревизоро, бивш екоминистър. А Каракачанов заключи, че нито биещите се в гърдите евроатлантици са евроатлантици, нито русофилите са русофили. Какво пречеше да има една кръгла маса и да се очертаят 5-6 национални приоритети, по тях да се разберем, попита той. А Сандов напомни, че заради всички политически кризи губим позиции пред партньорите си - заедно с Емил Димитров той обърна внимание на липсата на вода, като Димитров предупреди за заплаха от воден режим в Бургас и как нямало грижа за язовир "Камчия", имало "точене за ВЕЦ-ове" и то откакто Румен Радев "чрез съветниците си" инсталирал "един зам.-екоминистър".

"Интересът клати феса", заключи Каракачанов, който се оплака как като бил министър му се обаждали "посолствата - американското и европейското (откога Европа е държава е въпрос, който Каракачанов не обсъди)". Като дългогодишен министър Каракачанов не даде да индикации, че разбира процесът на правене на политика - сблъсък на интереси, но извоюване на позиции по пътя на дипломацията (на прост език - хитростта), а не на войната - хибридна и/или открита, както подпалената в Украйна от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Още: "Не партията, а трезорът е големият му проблем ": Илхан Андай за ролята на Доган във войната с Пеевски (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес