Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Трябва да се загърби личният егоизъм - няма как да има мнозинство

06 май 2021, 14:20 часа • 1695 прочитания

Никой не е готов за съставяне на правителство, трябва да се загърби личният егоизъм. Това каза пред журналисти министърът на отбраната в оставка и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, предаде „Фокус“.

"Никой не е готов за съставяне на правителство. Няма как една, две, три политически формации и след следващите избори да направят мнозинство. Това означава, че трябва да се загърби личният егоизъм и  някакви партийни пристрастия, защото в крайна сметка има смисъл от партии, ако те работят за държавата. Трябва да се търси нормален диалог. Още септември го предложих. Трябва да се седне на една маса, да се посочат основните проблеми пред държавата, да се посочат и начините за тяхното решаване и да се търси нещо, което би обединило политиците. Това какво ги разделя виждаме 32 години“, подчерта той.

"Контактите с Валери Симеонов не са спирали и отношенията са запазени. С Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл с човек, който бе основната причина за торпилиране на коалицията" Обединени патриоти". Така не се прави коалиция. Няма смисъл да се повтаря едно и също като грешка. С Марешки не сме поддържали контакти. Не сме водили разговори. Той е на фази. Когато има желание да прави коалиция с нас, ни хвали и много ни обича. Когато види, че няма да направим коалиция плюе и храчи, смятайки, че ще вземе някой глас", коментира още Каракачанов.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес