Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Ще работя за наборна военна служба

06 май 2017, 12:23 часа • 3658 прочитания

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов остава привърженик на въвеждането на наборната военна служба.

"В програмата за управление на правителството, което е ръководено от господин Борисов е записано: военно обучение в училищата, доброволната слъжба и разработването на проекти, свързани с наборната военна служба. Аз съм нейн привърженик, защото смятам, че е необходимо българската младеж да бъде подготвена и възпитана в дух на патриотизъм и на готовност да се защитава отечеството", заяви Каракачанов преди парада по случай Гергьовден пред Нова телевизия.

По думите на министъра проблемите на българската са много повече, отколкото ги е виждал като народен представител. Като приоритети Каракачанов посочи ново въоръжение, модернизация на въоръжението, да се повиши бойната готовност.

"Но е необходими са и стъпки в социалната сфера – заплащането, социалните придобивки", заяви Каракачанов.

"Чувствам се много добре като военен министър. Осъзнавам, че като свършат празниците, за които се готвим двата дни, в които съм стъпил в длъжност, влизаме в реалните проблеми на българската армия", каза още военният министър.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес