Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов ще настоява за връщане на наборната военна служба

04 май 2017, 10:48 часа • 2224 прочитания

Ще настоявам в програмата да се запише и проучването на опция за връщане на наборната военна служба. Казвам ясно, че съм привърженик на това и ще работя за това. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов преди гласуването на състава на Министерски съвет“.

„В програмата, която сме записали и беше представена, се говори за доброволна военна служба“, обясни той.

На въпрос дали като министър на отбраната ще работи за връщане на задължителната казарма Красимир Каракачанов коментира: „Привърженик съм на задължителната наборна военна служба, ГЕРБ са на малко по-различно мнение. Това е факт“.

По думите му в редица европейски страни започва да се говори за наборна военна служба и темата става все по-актуална, предаде Фокус.

„Когато говорим за сигурността на държавата и за българската армия съм ясен и категоричен, че ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика“, заяви той и допълни, че не може да крадеш от болните, от децата и от армията.

Ако сте следили внимателно какво съм говорил през всички години, винаги съм казвал, че във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, а не партийни функционери, коментира Каракачанов по повод номинациите за министри на Емил Караниколов и Нено Димов. „Хората, които се занимават с управлението на държавата, трябва да бъдат преди всичко експерти и поради тази причина са нашите предложения“, заяви той.

На въпрос не остава ли назад политическата отговорност с номинациите, Красимир Каракачанов коментира: „Как ще остане на заден план, когато съм предложил някой за министър. След като съм го предложил, нося политическа отговорност“.

„Ще видите и със заместник-министрите и областните управители, ще предложим хора, които не са членове на една или друга партия, но сме преценили, че са компетентни и могат да свършат работа“, обясни той. „Влизаме в управление, не за да си показваме партиите, а да покажем, че идеите, които сме отстояли и са влезли в програмата за управление, могат да бъдат защитени с грамотни и компетентни хора“, уточни Красимир Каракачанов.

На въпрос вярно ли е, че Павел Шопов ще стане заместник-министър на транспорта, той заяви: „Днес не е 1 април, няма такова нещо“.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес