Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Продължавам да разграничавам протестиращите

02 септември 2020, 18:17 часа • 3487 прочитания

"Кой докара тези, които къртиха павета и ги хвърляха срещу полицаите? Спрейовете и сълзотворния газ, които използваха, закупени от магазините срещу мечки – кой ги донесе? Видя се, че се заплаща на тези хора. Те опорочиха справедливите искания на протестиращите." Това каза лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов за bTV в коментар за насилието, което съпровожда днешните протести

Той допълни, че продължава да разграничава протестиращите. По думите му повечето от задържаните от протеста днес имат криминални регистрации.

"Ако не можеш да организираш един мирен протест, да ми казваш, че ще оправиш държавата – не ти вярвам", добави Каракачанов, обръщайки се задочно към Христо Иванов.

Министърът допълни още, че "полицията по закон е длъжна да защитава обществения ред. По света, ако нападнеш полицай, се използва сила".

По отношение на събраните подписи за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията, Красимир Каракачанов заяви:

"ГЕРБ внесоха проект за Конституция, който не бяха обсъдили с нас. Ние казахме, че имаме шест условия, които ако бъдат приети ще започнем обсъждане. Три от тях бяха приети вчера".

"Вярвам, че трябва да има диалог в обществото, а не камъни, яйца и домати по парламента. ВМРО никога не си е сменяло позицията. Нашите искания са ясни. Нашите искания бяха подкрепени и ние също дадохме подкрепа", каза още Каракачанов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес