Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Мисията е възможна за патриотите, ако са чели стихотворението „Патриот“

16 май 2021, 09:59 часа • 4760 прочитания

Джедаите са едни други, които успяха да позалъжат хората с големите реформите. Те са джедаите – повишиха си заплатките, начесаха си езиците и си тръгнаха.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ в отговор на въпрос на водещия дали джедаите в лицето на патриотите се завръщат на политическата цена.

По думите му мисията за патриотите е възможна, ако изповядват не личния, а общият интерес. Въпросът е дали са чели стихотворението на Христо Ботев – "Патриот", посочи Каракачанов, според когото ако патриотичните лидери успеят да преценят, че ние като лидери трябва да направим крачка в страни, да имат представителство в парламента.

Бившият министър на отбраната посочи, че който подкрепи седемте идеи на ВМРО е добре дошъл. „Да, България, БСП, мутрите или Има, няма такъв народ – да ги подкрепят“, настоя Каракачанов. 

Той е на мнение, че политическата еуфория по изчегъртване е от 11 ноември 1989 година. 32 години се изчегъртваме, посочи Каракачанов, за когото няма леви и десни, сини и червени, а хора, които могат да вършат работа и такива, които не могат. „Не е важно котката дали е черна или бяла, а е важното да лови мишки“, изтъкна Каракачанов.

С изчегъртване не става и не се прави държава, категоричен бе бившият вицепремиер и настоя да се правят компромиси в политиката. Той определи градската десница като основни сторонници на Истанбулската конвенция. Каракачанов ги нарича „розови либерали“, които в желанието си да се харесат на фондациите, които ги финансират и когато ние поискахме да регистрират даренията си, за да не се разбере кой ги финансираха, вдигнали скандал.

Според Каракачанов десните партии не били десницата и това щяло да се види на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Прочетете още по темата: Москов, Каракачанов и Симеонов се събират на среща за общо явяване на изборите

Каракачанов: Трябва да се загърби личният егоизъм - няма как да има мнозинство

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес