Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов към Местан: Не говори за Шарли, а защо построи чешма на терористите от Буново

15 януари 2015, 08:27 часа • 23054 прочитания

Ако френската полиция не е подала сигнал, Фриц Жоашен щеше да мине границата. С него е имало още двама души, които са били с Жоашен и са отишли на турска територия. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите на Каракачанов „Гранична полиция” е започнала да проверява документите на влизащите на и излизащите от българска територия граждани на Европейския съюз още по Нова година.

На въпрос дали Джон Кери ще иска от България по-крути мерки към имигрантите и по въпроса с антитерористичното законодателство, лидерът на ВМРО отвърна, че не знае какъв е дневният ред, но няма нищо ненормално в това темите да се обсъдят. За България двете големи теми на 2015 година са миграционният натиск и повишаването на доходите на хората, очерта дневният ред на страната Каракачанов.

Не е прецедент да има ограда на границата – вижте Гърция, вижите Испания каква телена ограда има. Нека не се самобичуваме като най-лошите в Европа заради оградата, каза Каракачанов.

По въпроса с политическата ситуация в България Каракачанов коментира, че на ДПС много им се иска да се върнат във властта. „Патриотичният фронт” отдавна каза – целта е недопускане на ДПС във властта. Кой се прегръща с Ердоган и Давутоглу – това е пример за популизъм. Вчера г-н Местан опита да изкара „Патриотичния фронт” за заплаха за българската национална сигурност. Доста лицемерно беше изказването, защото през 1985 година седем български граждани бяха убити на гара Буново, а ДПС построи чешма на терористите. Така че Местан да не говори как той е Шарли, призова Каракачанов.

Нека депутатите четат какво пише на сградата на Народното събрание – „Съединението прави силата” и да се опитват да решат проблемите на българските граждани, продължи Каракачанов. И даде пример – задължителното гласуване, което щяло да реши проблема с купения корпоративен вот. „Патриотичният фронт” ще внесе скоро и предложения в тази насока. Каракачанов се съгласи, че може да се направи референдум по въпроса. И даде нов пример – като няма за кого да гласуваш, задраскай цялата бюлетина. Той го бил правил на едни от президентските избори. Каракачанов призна, че Патриотите не са мислили каква да е санкцията, ако някой не гласува при задължително изискване. Можело да има глоба, може обаче и поощрение.  Нито едни управляващи досега не са искали да изчистят избирателните списъци, което пречи на реформата.

Относно охраната на границата Каракачанов заяви, че президентът се е изказал абсолютно неподготвен. Армията може и трябва да помогне.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес