Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Караянчева се заяжда с ДПС: Възродителният процес ви стана търговска марка

04 февруари 2015, 12:18 часа • 15917 прочитания

Превърнахте Възродителния процес в търговска марка. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева по време на дебатите по предложените от ДПС промени в Закона за гражданската регистрация, предаде Агенция "Фокус".

"Не ви вярвам, че сте искрени, вие Възродителният процес го превърнахте в търговска марка", обърна се Караянчева в реплика към депутата от ПГ на ДПС Четин Казак. Тя изтъкна, че посещава често селата, населявани от етнически турци и бе категорична, че именно това „дразни” представителите на ДПС. Караянчева каза още, че получава отговори от гражданите, че не могат да се срещат с нея, защото кметът на населеното място ги наблюдавал. "Вие превърнахте българските турци в крепостни", посочи Караянчева.

Тя отбеляза, че преди време българските турци са били известявани от ДПС, че при управление на ГЕРБ ще бъдат бутани джамии, но това не се е случило. „На вас ви трябва нова политическа дъвка, защото не може само една партия да бъде представител на един етнос. Не сте искрени и това ви личи”, категорична бе Цвета Караянчева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес