Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карадайъ: Ще положим всички усилия да има редовен кабинет (ВИДЕО)

02 април 2023, 22:44 часа • 1610 прочитания

"Ние ще положим всички усилия да има редовен кабинет в България",  коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в изборната нощ. По думите му целта е да могат да се решават проблемите на хората.

Той обяви, че от страна на ДПС не трябва да се очакват разделителни линии. "В тази ситуация, в която се намира държавата, на българските политици ни е нужен разум, отговорност и диалог", обяви Карадайъ. Той призова тази вечер всички политически сили да бъдат въздържани в предварителните си коментари докато не излязат окончателните резултати.

"След изборните резултати е необходим диалог и в този диалог да намерим онази формула, с която дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците, на Народното събрание и на бъдещия кабинет", заяви Карадайъ. 

ОЩЕ: Според екзитполовете: Какво е разпределението на мандатите?

Той коментира и резултатите от изборите. "Въпросът не е в класацията, въпросът не е в целофана, а в съдържанието. Ние сме ДПС", подчерта Карадайъ. Според него на терена на политиката има "едни", които трудно могат да се определят къде се намират в "ценностната координатна система". 

Карадайъ отговори на въпрос дали на есен ще бъдем на нови избори: "Категорично на есен ще бъдем на избори - местни избори", подчерта още лидерът на ДПС. 

Стана ясно, че ДПС са получили доста сигнали, като поемат ангажимент всеки да бъде проверен и всеки нарушител на закона да понесе отговорността си с цялата строгост на закона. 

Последни данни от паралелно преброяване

ELECTION_RESULT_PARLIAMENTARY_2023

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес