Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидатите на ГЕРБ и БДЦ ще попълнят парламентарната квота в СЕМ

27 април 2016, 10:51 часа • 613 прочитания

Народното събрание попълни квотата си в Съвета за електронни медии (СЕМ), като избра Розита Михайлова-Еленова и София Владимирова за членове на регулатора. Те ще заемат местата на Георги Лозанов и Анна Хаджиева, чиито мандати изтекоха. 

Михайлова-Еленова, която беше издигната от БДЦ, получи подкрепата на 128 депутати, 3 гласуваха „против“, 33 се въздържаха. Кандидатурата на ГЕРБ София Владимирова беше избрана за член на регулатора със 108 гласа "за", 11 "против" и 28 "въздържал се".

Издигнатият от Методи Андреев от ГЕРБ Васил Чобанов получи 34 гласа "за", 12 бяха "против" и 82 се въздържаха. Претендентът на ДБГ Иво Драганов събра 58 гласа "за" и 92 "въздържал се". Кин Стоянов, номиниран от Слави Бинев, получи подкрепата на 46 депутати, 10 бяха против, а 90 се въздържаха. Любомир Халачев, издигнат от АБВ, събра подкрепата на 77 депутати, 12 бяха "против", а 79 се въздържаха.

С решението на парламента влиза в сила и указа на президента Росен Плевнелиев от миналата година, с който назначи от своята квота в регулатора говорителя на Външно министерство Бетина Жотева.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес