Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камбитов определи сигнала на АКФ като кьорфишек и отправи сериозно обвинение

10 септември 2020, 16:34 часа • 3207 прочитания

Поредният кьорфишек от т.нар. "Антикорупционен фонд". Това е може би 10-ти сигнал, подаден от тези щедро платени ”антикорупционери”, гръмко огласен, както предишните, но гузно мълчейки за резултатите по проверките на тези сигнали, пише бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов в социалната мрежа фейсбук.

Въпросният сигнал е подаден преди повече от два месеца, и то не от АКФ, но интересно защо те го афишират като свой, два дни след като обявих намерението си да напусна ПП ГЕРБ.

Типично в техен стил, грубо манипулират фактите, до степен откровено да лъжат, гонейки съвсем други цели, криейки се зад благородната кауза - антикорупция.

P.S. АКФ стъпва на факти на т. нар. журналистическо разследване на "Благоевград Нюзуик", със собственик Мариета Димитрова, активен участник в цялата негативна кампания срещу Община Благоевград по мое време, и активен поддръжник и участник в екипа на сегашния кмет. Разбира се, щедро спонсорирана за това с 164 000 лева.

Припомняме, че по-рано в позиция до медиите от Антикорупционния фонд посочиха, че са сигнализирали Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) относно съмнения за злоупотреби с публични средства и конфликт на интереси в общинско дружество „Благоевград инвест 2016“ ЕООД.

Компанията е раздала хонорари в размер на десетки хиляди лева на служители от екипа на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, разкриха от АКФ.  Освен допълнителните плащания по граждански договори и разходи от десетки хиляди за скъпа електронна техника, АКФ установи и съмнения за сериозни нарушения на Закона за обществените поръчки от страна на общинското дружество. Разследването на фондацията стъпва на анализ на медийни публикации с данни от проверка на дейността на „Благоевград инвест 2016“, възложена от Румен Томов, избран за кмет на община Благоевград през 2019.

Според изготвения от главния експерт в Община Благоевград доклад след приключване на проверката, за периода 2016 — 2017 г. членове на екипа на бившия кмет г-н Камбитов и служители, заемащи отговорни длъжности в Община Благоевград, са получили допълнителни възнаграждения, общо възлизащи на 221 000 лв.

Цялото разследване, публикувано от Антикорупционния фонд, вижте в този материал.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес