Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калоян Паргов: Оставката на Крусев не решава проблема, отговорност носи Фандъкова

04 декември 2018, 15:10 часа • 1340 прочитания

Оставката на Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата. Така председателят на градския съвет на БСП-София и председател на групата на общинските съветници от левицата в Столичния общински съвет Калоян Паргов коментира оставката на зам.-кмета по транспорта на София Евгени Крусев.

"Ние поискахме цялата отговорност да бъде понесена от кмета Йорданка Фандъкова." Според Паргов Крусев играе ролята на „буфер, който пази кмета в критична ситуация“.

 "Оставките не решават проблеми. Крусев обяви, че я е подал по лично решение. Съмнявам се, че за последните 10 години всяка една оставка в ГЕРБ е била само лично решение.

Примерите са много, като последните са оставките на министрите заради инцидента в Своге. Оставката няма да реши проблемите, защото отговорността за назначаването на зам.-кметовете се носи от кмета", добави Паргов.

Той коментира и горещата тема за мръсния въздух в София. "Кризисният пиар за мръсния въздух в София не може да успокои гражданите. Едни са данните на сайта на столична община и съвсем други са данните на неправителствените организация и столичани.

Според мен това е опит да се прикрие истината. Зеленият билет няма да реши проблема. Проблемът с мръсния въздух не е само в София. Парите от новия данък "стари автомобили" трябва да бъдат насочени към тези хора, които замърсяват най-много и използват стари печки.

Призоваваме за ударно използване на парите от новия данък за подмяна на старите печки на хората, а не да се ползват за запълване на дупки в бюджета", категоричен беше той.

 

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес