Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калфин: Няма да има "оскубан" полицай

13 ноември 2015, 11:42 часа • 3052 прочитания

Няма да има „оскубан” полицай, повярвайте ми. Полицейските придобивки са основна тема на министъра на вътрешните работи. Това коментира пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, предаде „Фокус”.

„Неслучайно, когато приехме промените в Кодекса на социално осигуряване и пенсионната реформа, оставихме на ведомствата да предложат разбивка на различните длъжности и видове труд. Проблемът с натрупването на значителни отпуски, помните и в държавната администрация, този проблем стои периодично. Скоро се сблъсках с такъв случай – хора с по над 400 дни не ползват отпуск през годините”, заяви Калфин. Той уточни, че отпускът е човек да може да се възстанови, а не да събира, за когато напусне съответната служба.

Във връзка с поскъпването на винетките, Калфин коментира, че искаме хубави пътища, а цената на винетките не е пипана от 8 години.

„Бюджетът субсидира значително поддръжката на пътищата в България. Ако искаме да продължи да го субсидира бюджета за сметка на други политики, то пак ще продължи това. Не съм чул опасения, че парите свършват. Има и резерв от над 10 млрд. лева”, каза още Ивайло Калфин.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес