Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кабинетът даде повече пари на общините заради изборите

26 август 2022, 16:02 часа • 1444 прочитания

Кабинетът даде повече пари на общините заради изборите, това стана ясно от решение на Министерски съвет от днешното правителствено заседание. е

Със свое постановление правителството прие изменение и допълнение на постановление от 4 август 2022 г. за приемане на план-сметка за разходите и трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

С него вече одобрените трансфери по бюджетите на общините в размер на 15 200 000 лв. за възнаграждения, включително осигурителни вноски, на секционните избирателни комисии се увеличават с 460,4 хил. лв.

Предложено е и разпределение по бюджетите на общините на допълнителните трансфери за организационно-техническа подготовка на изборите, в частта за възнаграждения, включително осигурителни вноски, за 99 980 брой членове в 12 596 секционни избирателни комисии, по прогнозна информация, предоставена от кметовете на общини и решението на Централната избирателна комисия за определяне на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии.

Необходимите допълнителни средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите или трансферите по централния бюджет за 2022 година.

С промяната се гарантира обективно разпределение на средствата за финансиране на възнагражденията, включително осигурителни вноски, на членовете на секционните избирателни комисии по бюджетите на общините за 2022 г. и безпрепятствено провеждане на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година.

Още: ЦИК регламентира процедурата по жребия за номерата на партиите и коалициите за изборите

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес