Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

К. Исмаилов: Опасност за стабилността на кабинета няма

21 ноември 2014, 08:16 часа • 17458 прочитания

Няма основание за изтегляне на зам.-министър Орхан Исмаилов. Това заяви лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) Корман Исмаилов. Той добави, че ще бъде жалко, ако  кабинетът се разпадне заради това, че този човек се казва Орхан Исмаилов, а не Иван Иванов.

Всички атаки срещу заместник-министъра се градят на инсинуации и лъжи. Той не бил нито член на НДСВ, нито на ДПС, обясни едно от лицата на РБ.

Случващото се в момента беше определено като "показване на зъби" от страна на патриотите. В тази връзка Корман Исмаилов коментира: "Опасност за стабилността на кабинета няма. По-скоро бих казал, че има рискове. Сега ще се види до колко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти. Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения".

Ченгетата в политиката не са изчезнали. Едните се правят на патриоти, а другите се правят, че защитават правата и интересите на турците в България. Те си разиграват много добре топката, обясни Исмаилов в ефира на БНТ.

В политиката всичко е възможно. По този начин едно от лицата на Реформаторския блок коментира възможността той и политическата му формация да излязат от дясното обединение. Той допълни, че до това положение може да се стигне, ако се нарушава коалиционното споразумение и ако се допуска омраза.

Според лидера на НПСД РБ трябва да върви към единна структура и единно представителство. На въпрос кога трябва да се случи това, той отговори, че се надява това да се случи през следващата година.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес